Wij bouwen Het Nieuwe Normaal!

Dit jaar zijn we gestart met iets bijzonders. De bouw van ons icoonproject De Kabel in Hooghkamer Voorhout. Met dit project zetten we de volgende stap in energierijk en duurzaam wonen. Door circulair te ontwerpen, gedigitaliseerd vanuit een BIM model en te bouwen met duurzame materialen realiseren we hier woningen volgens ‘Het Nieuwe Normaal’! De woning van én voor de toekomst!

Duurzaam hout en biobased isolatiemateriaal

Waar we in Nederland gewend zijn om in beton of kalkzandsteen te bouwen, vraagt dit project vanuit prefabricatie in hout om een goede engineering vooraf. Zodat alle aansluitingen strak op elkaar passen en als een puzzel in elkaar gezet kunnen worden. Dat geldt uiteraard ook voor de badkamers, toiletruimtes en installatieruimtes die geprefabriceerd als een module in de woning worden gemonteerd. De constructie is vanaf de eerste verdiepingsvloer opgebouwd uit houten vloeren in combinatie met houtskeletbouw en komt in elementen aan op de bouwplaats. Al het hout is duurzaam verkregen en de woningen zijn biobased geïsoleerd met cellulose en dampopen, dus zonder kit en folies. Deze snelle manier van bouwen zorgt ervoor dat we in een periode van enkele weken complete woningen op locatie kunnen realiseren met minder CO2 uitstoot tot gevolg. Maatwerk onder architectuur is hierbij nog steeds mogelijk.

Snelle en duurzame bouwmethode

Samen met de architect Van Manen uit Noordwijk hebben we het karakter van de Bollenstreek in de architectuur van de herenhuizen naar voren laten komen. De herenhuizen hebben de uitstraling van de oude bollenschuren uit de streek. De gevel wordt in de fabriek opgebouwd door middel van keramische steenstrips. In andere projecten kunnen we deze ook voorzien van bijvoorbeeld houten elementen. Op het dak liggen zonnepanelen. Ook voorzien we de woningen van een hoge isolatiewaarde en luchtdichtheid. Veel studies tonen aan dat de natuur en de toepassing van natuurlijke materialen een positieve invloed hebben op de mens. Het houten huis heeft dus niet alleen een duurzaam karakter, maar draagt ook bij aan het welbevinden van de bewoners.

Omdat we bij deze woningen een snelle en duurzame methode van bouw toepassen, beperken we het aantal logistieke processen en het verlies van bouwmaterialen. Daarnaast zorgt dit voor een reductie van bouwafval. De woningen worden gerealiseerd nabij het Dorpsplein in Hooghkamer Voorhout, een levendige omgeving. We zullen De Kabel in 2023 opleveren aan haar nieuwe eigenaren. De verkoop zal medio Q2 van dit jaar starten. Zodra de woningen gereed zijn.

Voor meer informatie over het project en de verkoop kunt u terecht bij Chantal Lefeber makelaardij: www.chantallefeber.nl