Energierijk wonen

Dé toekomst van de woningbouw

Duurzaamheid, standaardisering en innovaties zorgen ervoor dat de woningbouw verandert. Wij hebben de oplossing. Het huis van de toekomst hebben wij nu al gerealiseerd, energieleverend, ook wel Plus-op-de-Meter (POM). Slimme huizen die energie kunnen leveren en ontvangen. Het vertrekpunt voor het ontwikkelen van deze huizen is niet alleen gezond en comfortabel wonen, maar ook het maximaal opwekken van energie en deze vervolgens delen met de omgeving.

Ontwerp van het huis

Bij het ontwerp van het huis is als eerste gekeken naar de schil van het huis. Goede isolatie zorgt ervoor dat zoveel mogelijk warmte binnengehouden wordt. Het verwarmen van het huis vindt plaats met een warmtepomp in plaats van een CV-ketel. In het huis is het comfortabel en warm door de vloer- en plafondverwarming. Het ventilatiesysteem zorgt voor continue verse (voorverwarmde) lucht via de roosters in het plafond. Dit systeem maakt het mogelijk naast warmteterugwinning in de winter ook koudeterugwinning in de zomer toe te passen. Als er behoefte is aan extra ventilatie in de Plusleven woning, gaat het VELUX-dakvenster boven het trapvenster automatisch open.

Zonnepanelen en thuisbatterij

De huizen zijn nagenoeg volgelegd met pv-panelen en uitgerust met een thuisbatterij. De energie die het huis opwekt en vervolgens overblijft, wordt gedeeld in de wijk. Belangrijk aandachtspunt bij de realisatie van de huizen is dat we het comfort van de bewoner nooit uit het oog verliezen.

Balans in energiestromen

Spil in de Plusleven woning is 4YEF, For Your Energy Freedom. Een nieuwe energieleverancier die slim stuurt op energiestromen in de wijk en zo van de eigen klanten energiespelers met directe toegang tot de energiehandelsmarkt maakt. De energie die overblijft, wordt gedeeld in de wijk. Wat dan nog resteert, wordt verhandeld op de energiemarkt.

Heeft u een vraag voor Van der Hulst
Bouwbedrijf?

Neem contact op