Van der Hulst Bouwbedrijf

Duurzaamheid

Active House: Een huis dat meer geeft dan neemt


Wij bouwen volgens de visie van Active House, een internationaal netwerk van architecten, toeleveranciers, kennisinstituten en bouwers die duurzaamheid in de bouwpraktijk vertalen. Hierbij draait het vooral om het integreren van comfort, energie en milieu in het volledige bouwproces.

‘Je moet je prettig voelen in je eigen huis.’ Wij willen de bewoners van ‘onze’ huizen een comfortabele leefomgeving bieden, die zo is opgebouwd dat het milieu minimaal wordt belast.

Een huis dat een echt thuis is: met een goed binnenklimaat, energiezuinig en met respect voor de natuurlijke omgeving.

De 3 peilers van Active House:

• Comfort
• Energie
• Milieu


Active House peilers

Comfort – Creëert een gezonder en comfortabeler leven
Een Active House creëert gezondere en comfortabelere binnenomstandigheden voor de gebruikers. Het gebouw levert veel daglicht en verse lucht. De gebruikte materialen hebben een positieve invloed op het comfort en het binnenklimaat.

Energie – Draagt positief bij aan de energiebalans van het gebouw
Een Active House is energiezuinig en alle benodigde energie wordt geleverd door duurzame bronnen die onderdeel uitmaken van het gebouw of vanuit een lokaal collectief energiesysteem via het elektriciteitsnet.

Milieu – Heeft een positieve invloed op het milieu
Een Active House sluit positief aan bij het milieu door de relatie aan te gaan met de lokale context, een bewuste omgang met de herkomst van energie en materialen en met begrip voor de totale invloed op het milieu gedurende de gehele levenscyclus.

‘Groen, gezond en duurzaam bouwen’

Duurzaam bouwen is sterk verankerd in ons bedrijf. Ons uitgangspunt bij duurzaam bouwen van woningen en gebouwen is respect voor mens en milieu. Gezondheid, comfort, energie en milieu integreren wij volledig in het bouwproces. Wij kiezen voor groen, gezond en duurzaam bouwen, waarbij wij ook nog eens de hoogste kwaliteitsnormen hanteren. We zorgen voor een samenhangende balans tussen alle elementen die invloed hebben op het woon- en leefklimaat en duurzaamheid speelt hierbij een belangrijke rol.

Energiezuinig: vanzelfsprekend. Duurzaam: uiteraard. Maar ook het gezondheidsaspect heeft onze aandacht. Een goede binnenluchtkwaliteit kan bijvoorbeeld ziekten voorkomen. Een combinatie van natuurlijke en mechanische ventilatie leveren in het algemeen de beste energieprestatie en worden als gezonder ervaren.

huiskamer-gezin


  • FSC®-keurmerk
  • fsc-bosbeheerHet internationale, onafhankelijke FSC®-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn. Alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties bevelen FSC® aan. Dit maakt FSC® uniek. Wij kunnen uw bouwproject volledig uitvoeren onder de voorwaarden van het FSC®-keurmerk.

    Voor meer informatie: www.fsc.nl

  • Active House
  • activehouseEen visie met als doel een gezonder en comfortabel leefklimaat in gebouwen en woningen te creëren zonder daarbij het klimaat te belasten. Het netwerk achter Active House bestaat uit maatschappelijk betrokken bouwpartijen – zoals architecten en bouwers – in Nederland. Het gezamenlijke uitgangspunt is toekomstgericht bouwen, waarbij energie, milieu en comfort in balans zijn.

    Voor meer informatie: www.activehousenl.info