Artificial Intelligence

Meten is weten: domotica

Alle huizen die wij ontwikkelen en bouwen zijn slim. Zij zijn voorzien van een slimme computer en met behulp van meters en aansluitingen met de installaties kan elk huis integraal en automatisch worden aangestuurd. Via een app kunt u zo vanuit huis de eigen instellingen wijzigen en het verloop van het energieverbruik monitoren. Doordat u met een slimme thermostaat inzicht heeft in het energieverbruik, is het constant duidelijk hoe u ervoor staat en kunt u indien nodig bijsturen.

Artificial Intelligence

Door middel van een web-portal kunnen vergelijkingen van de metingen worden opgezet voor het detecteren van afwijkingen (storingen). Via het platform kunnen updates en opdrachten voor het delen van energie worden verstuurd naar alle huizen. De huizen zijn op deze manier onderdeel van een smart-city. Aansturing van de verlichting kan uiteraard meegenomen worden. Met deze automatisering, Internet of Things, maken we het leven van de bewoners beter, makkelijker en veiliger. Doormiddel van een smart grid wordt geld bespaard en de fysieke inspanning van mensen wordt verminderd.

Mobiliteitstransitie

In onze Plusleven wijk zijn we zelfs verder gegaan met twee elektrische deelauto’s plus twee bilaterale laadpalen die voor een deel fungeren als extra opslag voor de wijk. We kunnen met de auto’s piekmomenten in het stroomverbruik in de woonwijk opvangen. Daarnaast fungeren ze als tweede auto in de wijk. Bewoners kunnen een abonnement nemen en zich via een app inschrijven voor de auto. Hiermee pakken we niet alleen de energietransitie, maar ook de mobiliteitstransitie.

Heeft u een vraag voor Van der Hulst
Bouwbedrijf?

Neem contact op