Studenten bouwen tiny office: duurzaam en circulair

De opgedane kennis van de studie in de praktijk brengen en deze dan ook nog eens zo duurzaam mogelijk in te zetten? Het Open Innovatie Lab heeft in opdracht van Bouwend Nederland een challenge voor studenten opgezet: ontwerp en bouw zo duurzaam en circulair mogelijk een tiny office op The Field in Leiden. Een waanzinnige opdracht voor de studenten van de Haagse Hogeschool Bouwkunde, studenten bouw van mboRijnland/Bouwmensen en mboRijnland Smart Technology. Het leuke is dat wij de studenten mogen begeleiden en ondersteunen bij het realiseren van deze gave opdracht!

Tiny office in The Field

Deze challenge maakt onderdeel uit van het project de Duurzaamste Kilometer. Een project ondersteund door de gemeente Leiden waarbij in de buurt van Leiden Centraal op een klein stukje grond ‘the Field’ tiny offices gebouwd worden. Hiermee wil de Duurzaamste Kilometer de transitie naar een schone, eerlijke, duurzame en veerkrachtige economie versnellen en laten zien wat duurzaamheid allemaal inhoudt. De tiny office die de studenten hiervoor ontwerpen, dienen als een educatief middel voor mensen die willen leren hoe je een zo duurzaam mogelijk gebouw zo duurzaam mogelijk kunt bouwen.

Inspireren, schetsen en bouwen

Een bezoek aan onze Plusleven wijk De Wals in Voorhout behoorde tot een van de inspiratiesessies voor de challenge. Het ontwerp van de tiny office moet namelijk zo duurzaam en circulair mogelijk. Alle elementen van de tiny office worden modulair en kunnen hergebruikt worden. Met onze kennis en ervaring begeleiden we de studenten bij de werkvoorbereiding en het bouwen van de tiny office. De studenten zijn zelf aan de slag gegaan met de schetsen en hebben innovatieve manieren bedacht om het gebouw duurzaam te bouwen en te gebruiken. Bijzonder is dat elke gevel anders is en een eigen look en feel heeft. Als alles volgens plan verloopt heeft ‘the Field’ in Leiden er deze zomer een prachtig duurzaam gebouw bij en wordt hiermee bijgedragen aan de transitie naar een schone, eerlijke, duurzame en veerkrachtige economie. Wilt u meer weten over het project, kijkt u dan eens op www.duurzaamstekilometer.nl of www.technolableiden.nl.