Regenwatersysteem in nieuwbouwprojecten

Als koploper in duurzaamheid zijn wij altijd op zoek naar oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Door het toepassen van een regenwatersysteem in het nieuwbouwproject Spoordijk in Hooghkamer Voorhout bouwen we klimaatadaptief en dragen we bij aan het tegengaan van drinkwaterverspilling.

Regenwater voor laterĀ 

Meerdere maanden in het jaar valt er totaal geen regenwater en als het wel gaat regenen dan regent het meestal hard en veel. Voor ons een reden om in onze nieuwbouwprojecten een regenwatersysteem aan te bieden. Bij iedere regenbui vangt het basis-systeem van Waterzaak het regenwater via de hemelwaterafvoeren op in een grote waterzak van 2.000 liter in de kruipruimte. Deze waterzak sluiten we aan op een buitenkraan. Het systeem kan vervolgens verder uitgebouwd worden door het regenwater ook in te zetten voor de wasmachine en het spoelen van toiletten. Het is met dit systeem zelfs mogelijk om additioneel de woning te verwarmen in combinatie met een warmtepomp. Deze warmtepomp kan ook voorzien in warm tapwater en maakt passief koelen mogelijk. Hierbij wordt de waterzak vervangen door betonnen putten.

Oplossingen voor een duurzame toekomst

Het is onze ambitie om op alle vlakken het maximale eruit te halen voor een toekomstbestendige leefomgeving. Wereldwijd zijn er 17 doelen vastgesteld, de Sustainable Development Goals, die ontworpen zijn als een blauwdruk voor een betere en duurzamere toekomst. Vanuit deze doelstellingen zijn we continu op zoek naar ruimte om te groeien. Door samen te werken met duurzame partners ontwikkelen we kennis die we weer kunnen toepassen in onze projecten. Met onze duurzaamheidsoplossingen dragen we bij aan een duurzame toekomst.