Ik heb een prachtig vak en ben ontzettend trots op ons bedrijf. In alles ademen we uit dat we een bouwbedrijf zijn dat vooruit wil. We houden onze organisatie steeds opnieuw tegen het licht en willen ons altijd verbeteren en innoveren. Het waarmaken van onze ambities op het gebied van duurzaamheid staat hierbij centraal. Daarom is geen dag hetzelfde en geen project komt zonder zwoegen tot stand. Ik deel mijn ervaringen graag met jullie op dit blog.

Over dit blog

Zaterdag 27 januari startte de verkoop van De Wals in Hooghkamer. Hoe verliep de voorbereiding, hoe was de opkomst, voor welke huizen was het meeste animo en wat vond men van het Plus-op-de-Meter-concept? Ik vertel het in dit blog. En natuurlijk laat ik ook weten hoe we dit keer onze klimaatneutrale visie hebben doorgevoerd.

Spannend! Weer een nieuw project in de verkoop

In de weken voorafgaand aan de start verkoop worden echt de puntjes op de i gezet. Dat maakt dat je bewust en onbewust gefocust bent op dit project, waardoor de spanning bij mezelf wat toeneemt. Dit keer maakte ik me geen zorgen over de animo. De hoeveelheid mensen die zich als geïnteresseerde hebben aangemeld is overweldigend. Het bevestigt mijn gevoel en enthousiasme over dit project.

Hoe wordt onze ontwikkeling De Wals ontvangen?

Maandenlang werken we achter de schermen aan een plan. Je bedenkt iets waar je achter staat en trots op bent. En dan komt het moment dat je dit blootgeeft. Vinden belangstellenden het ontwerp mooi? Worden zij ook zo blij van het Plus-op-de-Meter-concept of weerhoudt dat mensen ervan om een dergelijk woning te kopen? En hoe wordt de brochure ontvangen? Allemaal vragen die ik mezelf stel en die me bezighouden.

Klimaatneutraal in de breedste zin van het woord

En oh ja, het wordt koud én druk dus… moeten we niet wat warms te drinken aanbieden? Laten we een leuk koffiekarretje met biologische koffie regelen! Natuurlijk biologisch. Want dat wij een klimaatneutrale organisatie zijn, dragen wij uit in de breedste zin van het woord. Ook de brochures van De Wals zijn klimaatneutraal geproduceerd. NatureOffice berekent hoeveel CO2 vrijkomt bij de productie en dit compenseert ze met de aanplant van bomen. Ik vind dat heel gaaf en mensen mogen dit soort zaken ook van ons verwachten.

“Om 10.30 uur staat het verkoopcentrum vol… en we zouden pas om 11.00 uur starten.”

Enorme opkomst bij start verkoop

Maar goed, even terug naar dé dag. Samen met makelaar Chantal Lefeber zijn we zaterdagochtend bezig met de voorbereidingen. Dit is trouwens de eerste keer dat we een event organiseren in het nieuwe Verkoopcentrum Hooghkamer. Ook erg leuk! Om 11.00 uur verwachten we de eerste mensen. Als ik om 10.30 uur om me heen kijk, zie ik dat het al helemaal vol staat. Wauw! In het totaal zien we ruim 500 mensen.

“De enorm enthousiaste reacties maken mij enorm blij. Het betekent dat we op de goede weg zijn met onze duurzame ambities…”

Levensloopbestendige huizen in trek

Ik merk dat er verhoudingsgewijs meer interesse is in de levensloopbestendige nieuwbouwhuizen. Dat verbaast me niet, omdat in onze regio weinig van dergelijke woningen beschikbaar zijn. Ook niet in de bestaande woningmarkt. Ik stel mensen gerust: “Wij hebben vooraf besloten om de inschrijving via loting bij de notaris te laten plaatsvinden en haasten is niet nodig, u heeft tot 5 februari om u in te schrijven. Daarbij ontwikkelen we nog vier fasen in Hooghkamer.”

Nul-op-de-Meter-concept maakt nieuwsgierig

De reacties zijn positief en dat doet me goed. Geïnteresseerden zijn niet alleen gecharmeerd van de architectuur, ze zijn ook nieuwsgierig en stellen gerichte vragen over het Plus-op-de-Meter-concept. Een gasloos huis dat meer energie opwekt dan je verbruikt. Daarmee ben je echt klaar voor de toekomst! Hoe het precies werkt, vertel ik de volgende keer op dit blog. Je kunt je gegevens hier achterlaten als je onze nieuwsbrief wilt ontvangen. En als je meer wilt weten over De Wals, klik dan even hier.