‘Laten zien dat circulair bouwen gewoon kan’

Vorig week tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseerde Cirkelstad Zuid-Holland een inspiratiebezoek aan ons project De Kabel in Voorhout. Meindert Stolk (gedeputeerde Economie en innovatie provincie Zuid-Holland) en Anne Koning (gedeputeerde Wonen provincie Zuid-Holland) namen deze middag de handreiking van Het Nieuwe Normaal (HNN) in ontvangst. De Kabel is een uniek voorbeeld van wat circulair bouwen inhoudt. Hier realiseren wij nu al woningen volgens de ambities van HNN, ecologisch verantwoord en geprefabriceerd.

Het Nieuwe Normaal

In 2050 moet Nederland volledig circulair en klimaatneutraal zijn. Dit is alleen mogelijk als er zelf initiatieven worden genomen om die weg naar de stip op de horizon te vinden. Een daarvan is ´Het Nieuwe Normaal´. Een nieuwe, gedragen standaard met haalbare én ambitieuze prestaties op circulair bouwen. De Week van de Circulaire Economie was hét moment voor het overhandigen van de digitale handreiking en een inspiratiebezoek aan ons voorbeeldproject De Kabel.

Inspiratieproject De Kabel

Waar begin januari alleen nog maar een begane grondvloer lag, staan nu, slechts enkele weken later prachtige duurzame herenhuizen. Deze woningen zijn geprefabriceerd in hout en als isolatiemateriaal is er cellulose (wordt ook gemaakt van hout) toegepast. De gevelelementen van de woningen in project De Kabel zijn binnen in de fabriek vervaardigd. Hier heb je geen last van regen, wind en kou waardoor de elementen onder optimale weercondities gemaakt zijn. Nadat ze zijn aangekomen op de bouwplaats zijn ze als een puzzel in elkaar gezet. De badkamers, toiletruimtes en installatieruimtes zijn als kant en klare modules in de woningen gehesen en gemonteerd. De constructie is vanaf de eerste verdiepingsvloer opgebouwd uit houten vloeren in combinatie met houtskeletbouw. De combinatie van prefabricage en houtbouw is een manier om de woningbouw te versnellen. Er is namelijk een tekort aan menskracht in de bouw wat in de nabije toekomst niet snel zal verbeteren. En daarnaast is het van het belang om te blijven werken aan een emissieloze bouwplaats met zo weinig mogelijk co2 uitstoot. Met deze manier van bouwen dragen we bij aan de energiedoelstellingen van 2050. Hoe mooi is dat!

Geweldig wonen in De Kabel

De woningen gaan eind Q2 in de verkoop (onder voorbehoud). Houd onze website en sociale kanalen in de gaten. Meer informatie over wonen in De Kabel is verkrijgbaar bij Chantal Lefeber makelaardij:  www.chantallefeber.nl