Lancering Plusleven Building Holland

Op de beurs Building Holland hadden we gisteren de primeur. Samen met Robbert Monteban (Nissan), Ruud Koornstra (Nationaal Energiecommissaris) en Diederik Samsom (voorzitter van de Klimaattafel) maakten we bekend dat Nissan 2 elektrische LEAF’s als deelauto levert aan de gezamelijke bewoners van de Plus-op-de-Meter woningen in Voorhout. Om de auto’s op te laden komen er twee bi-directionale oplaadpalen in de nieuwe woonwijk.

De Plus-op-de-Meter woningen samen met 4YEF maken het Plusleven-concept mogelijk. In de POM woningen worden batterijen uit de elektrische LEAF-auto’s als thuisopslag van duurzame energie toegepast. De eerste van deze xStorage-thuisbatterijen worden dit najaar gebruikt in project De Wals in Hooghkamer Voorhout.

Met het verrijzen van de Plus-op-de-Meter woningen is Voorhout koploper op het gebied van duurzaamheid. De Voorhoutse wethouders Bas Brekelmans en Arno van Kempen namen dan ook zeer trots de symbolische LEAF’s in ontvangst. De LEAF’s rijden op duurzame stroom van de woningen en verminderen de parkeerdruk in de wijk, waardoor er meer ruimte is voor groen en bewoners. De POM-woningen plus 4YEF maken Plusleven in De Wals mogelijk!

www.plusleven.nl