Iedereen heeft groene vingers

Bij de inrichting van de openbare ruimte in het project Hooghkamer in Voorhout is veel aandacht besteed aan groen in de wijk. Bij een groene wijk horen natuurlijk levende tuinen. Daarom organiseerden wij op zaterdag 19 mei jl. voor kopers van Nul-op-de-Meter en Plus-op-de-Meter woningen een tuinworkshop in Voorhout. Samen met Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel en Koninklijke Ginkel Groep gingen ruim 70 toekomstige bewoners met veel enthousiasme aan de slag voor hun droomtuin.

Aandacht voor groen

Samen de wijk nog groener maken en meer aandacht creëren voor biodiversiteit en het klimaat. Dat was ons idee bij het organiseren van de tuinworkshop. ‘Om een groene duurzame woonwijk te realiseren, is ook de inzet van toekomstige bewoners nodig. Omdat veel mensen vaak niet weten hoe te beginnen als het gaat over het inrichten van hun eigen tuin organiseren wij deze tuinworkshop. Wij geven hen graag handvatten om het duurzaamheidskarakter van hun woning door te zetten in hun tuin. De woningen zijn namelijk bijzonder duurzaam. Ze zijn allemaal Nul-op-de-Meter of Plus-op-de-Meter en uiteraard gasloos’, aldus Yvonne van der Hulst.

Duurzame en levende tuin

Lodewijk Hoekstra, eigenaar NL Greenlabel en bekend van televisie, vertelde deze middag vol enthousiasme hoe je als bewoner een duurzame en levende tuin kunt maken. Een levende tuin is een tuin met veel ruimte en groen voor vogels, vlinders en insecten. Daarbij zorgt groen voor minder wateroverlast en word je er ook nog eens heel blij van. Groen geeft inspiratie, plezier, ontspanning en is goed voor je gezondheid.

Volop inspiratie over groen en nieuwe natuurlijke materialen gingen de bewoners na de presentatie aan de slag. Onder begeleiding van de hoveniers van Koninklijke Ginkel Groep en NL Greenlabel stelden zij een wensenlijst op en maakten zij een moodboard voor het realiseren van hun groene droomtuin. Daarnaast was de tuinworkshop natuurlijk ook een ontzettend leuk moment om toekomstige buren beter te leren kennen. Met de workshop dragen we mede bij aan een prachtige groene en gezonde wijk.