Woonwijk Hooghkamer behaalt duurzaamheidspredicaat NL Gebiedslabel

De nieuwe woonwijk Hooghkamer in Voorhout nadert haar voltooiing. Hier zijn wij samen met Heijmans en in samenspraak met de gemeente Teylingen omstreeks 2012 begonnen met de ontwikkeling en bouw van in totaal 882 woningen. De laatste woningen bouwen wij in 2022. Voor de derde en laatste fase van Hooghkamer ontvingen wij op zaterdag 2 oktober jl. uit handen van Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel het welverdiende duurzaamheidspredicaat NL Gebiedslabel.

NL Gebiedslabel

Samen met de gemeente Teylingen sloegen we de handen ineen en zijn we gaan werken met het NL Gebiedslabel. Dit label maakt duurzame gebiedsontwikkeling meetbaar en inzichtelijk en beoordeelt deze op onafhankelijke wijze. Het NL Gebiedslabel is een initiatief van tv tuinman Lodewijk Hoekstra en landschapsontwerper Nico Wissing, die hiervoor de organisatie NL Greenlabel oprichtten. Het NL Gebiedslabel wordt in Nederland meer en meer omarmd als instrument bij uitstek om op een gerichte manier te komen tot gezonde en duurzame leefomgevingen.

‘Een fijne leefomgeving levert vitaliteit’

Tijdens de excursie van de gemeenteraad van Teylingen door Hooghkamer overhandigde Lodewijk Hoekstra het NL Gebiedslabel voor fase 3 aan wethouders Marlies Volten en Arno van Kempen, onze directeur Yvonne van der Hulst en Gert-Jan Hanekamp, ontwikkelingsmanager bij Heijmans. Hooghkamer bereikte maar liefst het één-na-hoogst mogelijke label B.

Lodewijk Hoekstra complimenteerde ons en de gemeente met dit resultaat. ‘Het is een zoektocht en leerproces geweest, dat concrete mooie resultaten heeft opgeleverd.’ Yvonne van der Hulst vult met trots aan: ‘We hebben veel stappen moeten zetten om tot dit mooie resultaat te komen. Voor ambtenaren hebben we in samenwerking met NL Greenlabel, Heijmans, IDDS en Kokon workshops bij ons op kantoor georganiseerd. Hieruit is nieuw beleid over duurzame gebiedsontwikkeling voor heel HLTsamen voortgekomen.

Na het in ontvangst nemen van het certificaat besloot wethouder Marlies Volten met: ‘Ik ben trots op bouwers die dit label weten te bereiken! Een fijne leefomgeving levert vitaliteit.’