En de winnaar is

Wij zijn de winnaar van de Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2018. Het Voorlichtingsburo Wonen reikt de prijs jaarlijks uit aan bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid. Tijdens de prijsuitreiking op donderdag 22 november jl. prees de jury ons innovatieve project in Voorhout waarbij wij als eerste aannemer in Nederland 33 Plus-op-de-Meter woningen realiseren.

Duurzaam en smart

Verheugd ontving Yvonne van der Hulst de prijs uit handen van Bernard Wientjes, voorzitter van de Taskforce Bouwagenda. ‘Na het bouwen van de Nul-op-de-Meter woningen vonden we dat er nog wel een tandje bij kon en introduceerden we de Plus-op-de-Meter woningen. In samenwerking met 4YEF/Plusleven realiseren we momenteel 33 POM (Plus-op-de-Meter) woningen in de nieuwe wijk Hooghkamer in Voorhout. De woningen bevatten geïntegreerde innovatieve technieken, zijn voorzien van een thuisaccu en onderling verbonden in een smart grid. Hiermee bouwen we huizen waarmee we vandaag voldoen aan de energiedoelstelling van 2030. We trekken lering uit elk project en kijken steeds hoe we het beter kunnen doen. Op deze manier willen wij bijdragen aan de energietransitie en het klimaatakkoord van Parijs’, aldus Yvonne van der Hulst.

Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen

De prijs werd overhandigd tijdens het ‘Congres Bouwen & Wonen in een veranderende wereld’. Het Voorlichtingsburo Wonen reikt de prijs uit aan bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid. Sinds 2016 wordt jaarlijks een tweetal gelijkwaardige edities van deze prijs toegekend. Wij mochten de prijs in ontvangst nemen in de categorie Bouwen voor de Plus-op-de-Meter woningen. Met de Fjord X Joulia viel Duscholux in de prijzen in de categorie Producten. Hugo van Osch van Arte mocht dit jaar de eerste Koploper Award in ontvangst nemen.

Meer weten over Plus-op-de-Meter?

www.plusleven.nl