Een toekomst in techniek – PET Techniekdagen

Dat werken in de bouw echt ontzettend leuk en spannend is, dat wisten wij al. De techniek ontwikkelt zich razendsnel en daarom is er ook ontzettend veel mogelijk in de bouw. Tijdens de PET Techniekdagen op 27 en 28 mei maken 2000 basisschoolleerlingen in de regio kennis met de bouw en techniek. Voor deze techniekdagen namen directeur Yvonne van der Hulst en uitvoerder Patrick Verberk de presentator Pascal Tan mee over de bouwplaats van project Langs de Kreken in Hooghkamer Voorhout. Hier maakt hij kennis met alle verschillende fasen van het bouwproces en ziet hij met eigen ogen de toekomst van het huizen bouwen! Bekijk hier de video

Techniekdagen een bron van inspiratie

Speciaal voor de Techniekdagen is er een online programma met filmpjes van bedrijven uit de omgeving. Presentator Pascal Tan neemt de leerlingen backstage mee en er wordt fanatiek gestreden in een online quiz om de PET-Bokaal. Ook onze film is onderdeel van het programma en laat de leerlingen gefaseerd zien wat er allemaal in een bouwbedrijf gebeurt. Een bron van inspiratie voor de leerlingen van het basisonderwijs. Deze techniekdagen stimuleren leerlingen om te kiezen voor een vervolgopleiding en beroep in de bouw en techniek. Er ligt door alle ontwikkelingen namelijk een hele interessante toekomst voor jongeren in de bouw!

Carrière in techniek

Jongeren inspireren voor een carrière in techniek of meer informatie over de Pet Techniekdagen? Lees meer hierover op de website van Smart Makers Education.