Een groene en gezonde leefomgeving

Behalve veel aandacht voor duurzaamheidsoplossingen bij het ontwerp van onze woningen. Zetten wij ons ook in voor de duurzame ontwikkeling van het woongebied. Zo realiseren wij een groene toekomstbestendige leefomgeving in de nieuwe wijk Hooghkamer in Voorhout.

Duurzaamheidsoplossingen in Hooghkamer

De nieuwe woonwijk Hooghkamer, goed voor 450 woningen, is nagenoeg voltooid. In de zomer van 2021 start de verkoop van de laatste 14 luxe appartementen en 7 statige herenhuizen in de wijk. In Hooghkamer hebben we samen met NL Greenlabel veel aandacht besteed aan duurzaamheidsoplossingen bij de ontwikkeling van het woongebied. Doel is het realiseren van een groene toekomstbestendige leefomgeving. NL Greenlabel ontwikkelde hiervoor een duurzaamheidspaspoort waarmee zij duurzaamheid meetbaar maakt door middel van concrete indicatoren. Er is een duurzaamheidspaspoort voor producten, voor planten, maar ook voor hele gebieden.

Groener, biodiverser en klimaatadaptiever

Het is onze ambitie om op alle vlakken het maximale eruit te halen voor Hooghkamer Voorhout. Er is een plan voor duurzame beplanting, er zijn nestjes voor zwaluwen onder de bruggen en er is een paddenpoel. De labeltoets van het NL Gebiedslabel loopt. Maar voor iedereen is al zichtbaar dat Hooghkamer groener, biodiverser en klimaatadaptiever wordt.