Ik heb een prachtig vak en ben ontzettend trots op ons bedrijf. In alles ademen we uit dat we een bouwbedrijf zijn dat vooruit wil. We houden onze organisatie steeds opnieuw tegen het licht en willen ons altijd verbeteren en innoveren. Het waarmaken van onze ambities op het gebied van duurzaamheid staat hierbij centraal. Daarom is geen dag hetzelfde en geen project komt zonder zwoegen tot stand. Ik deel mijn ervaringen graag met jullie op dit blog.

Blog: klaar voor de toekomst met Plus-op-de-Meter

Plus-op-de-Meter woningen. Heb je er al eens van gehoord? Van der Hulst gaat ze bouwen in De Wals, het nieuwste plan van Hooghkamer in Voorhout. Op dit blog leg ik uit wat een Plus-op-de-Meter woning is, waarom wij gaan voor de Plus en wat je daaraan hebt als bewoner.

Met een Plus-op-de-Meter woning ben je echt klaar voor de toekomst

Op 27 januari brachten we de eerste Plus-op-de-Meter woningen in verkoop. Inmiddels is de inschrijftermijn van De Wals gesloten. We zijn blij met het resultaat! Het enthousiasme dat we zagen op de start verkoop, heeft zich vertaald naar veel inschrijvingen.

Wij zijn graag duidelijk en transparant

Alle optanten spreken we uitgebreid voordat ze ook maar een handtekening zetten. Zo laat ik het bijna klinken alsof kopen bij Van der Hulst een privilege is. Dat bedoel ik niet zo. Als transparante organisatie willen we dat kopers weten wat ze kopen en daar ook achter staan. Elk project vliegen we zo aan en bij De Wals trekken we nog meer tijd uit voor het gesprek, aangezien Plus-op-de-Meter nieuw is.

Daarom bouwen we Plus-op-de-Meter woningen

We zeggen niet alleen dat we een klimaatneutrale organisatie zijn. We zijn het! Alle huizen die we bouwen, zijn duurzaam en energiezuinig. Op deze manier draagt Van der Hulst een steentje bij aan een betere wereld met een mooie toekomst. Eerder verkochten we al energieneutrale woningen en Nul-op-de-Meter woningen. Uit elk project trekken we lering en vervolgens kijken we hoe het nog beter kan. Door met alle Nul-op-de-Meterpartners de handen inéén te slaan zijn we tot het vernieuwende Plus-op-de-Meterconcept gekomen.

Zo werkt een Plus-op-de-Meter woning

In een Plus-op-de-Meter woning zit een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en luchtwarmtepomp (met hoog rendement). Dit combineren we met een boiler, zodat je gerust drie kwartier kunt douchen. Het dak is voorzien van zonnepanelen met aluminium onderframes. Hierin zitten gaten die natuurlijke ventilatie onder de zonnecellen brengen. Overdag opgewekte stroom wordt opgeslagen in een accu in het huis. Hiermee voorkom je piekbelasting op het net en het zorgt voor meer gebruiksgemak. ’s Avonds kunnen de bewoners de opgeslagen energie gebruiken.

De verdiepingsvloeren zijn klimaatvloeren. Met klimaatvloeren werk je vanuit een optimale massabalans met integratie van distributiesystemen: water, ventilatie en koeling. Hierdoor werken de vloeren als een natuurlijke accu. Het Velux dakvenster wordt op een slimme manier gestuurd door de technologie in het huis. Het opent en sluit automatisch als het te warm of te koud is. Daarmee ondersteunt het raam het ventilatiesysteem. Fijn ook die extra lichtinval.

Wij willen altijd meer dan mogelijk is

Achteraf is het niet makkelijk én duurder om aanpassingen in je huis te doen voor meer energieopbrengst en een lager energieverbruik. Daarom kijken we bij het ontwerp van het totale installatiepakket direct naar de maximale mogelijkheden voor het huis zelf. Er zijn berekeningen die aantonen wat het minimaal vereiste energieverbruik is. Hier willen wij niet aan voldoen. Wij willen altijd meer! Daarmee halen we er het maximale uit voor de bewoners.

Geen energierekening en extra hypotheek mogelijk

Met een Plus-op-de-Meter woning hebben bewoners geen energierekening meer. Alleen het vastrecht betaal je nog. Door alle technische snufjes is het huis wel wat duurder. Buiten het feit dat je dit dubbel en dwars terugverdient, zijn er ook ruimere financieringsmogelijkheden. Wie een energiezuinig huis koopt, kan 25.000 euro meer hypotheek krijgen.

Voor meer informatie over het Plus-op-de-Meterconcept mail ons: info@gjvanderhulst.nl. Wil je een bericht krijgen als ik weer een nieuw bericht op het blog post? Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan het blog!