Van der Hulst Bouwbedrijf

Nieuws en blog

Active House: een woning die meer geeft dan neemt

active-house

Active House is een internationaal netwerk van architecten, toeleveranciers, kennisinstituten en bouwers die duurzaamheid in de bouwpraktijk vertalen. Het draait vooral om het integreren van gezondheid, comfort, energie en milieu in het volledige bouwproces.

Schoner, gezonder, veiliger

De visie van Active House is dat woningen meer moeten geven dan nemen. Dat wordt vertaald naar gezond en comfortabel leven zonder het klimaat te belasten. Een Active House wordt daarom geƫvalueerd op basis van de balans tussen het binnenklimaat, het energieverbruik en de invloed op het milieu. Daarmee wil Active House bijdragen aan een schonere, gezondere en veiligere wereld. Je moet je prettig voelen in je eigen woning en dat is voor een groot deel afhankelijk van het binnenklimaat. De kunst is om alle elementen die daar invloed op hebben in balans te brengen en te houden. Minder energie gebruiken is natuurlijk prima, maar dat mag bijvoorbeeld niet ten koste gaan van de lucht- en lichtkwaliteit.

Op dit moment worden in de nieuwe woonwijk Hooghkamer in Voorhout een aantal twee onder 1 kap woningen gerealiseerd volledig gebouwd volgens de visie van Active House.