Van der Hulst Bouwbedrijf

Nieuws en blog

Hooghkamer volop in beweging: start bouw 40 eengezinswoningen Sonate

Op woensdag 6 juli jl. gaven de heer Rimmelzwaan (toekomstige bewoner) en Bas Brekelmans (wethouder Teylingen) onder toeziend oog van zo een honderd betrokkenen het feestelijke startsein voor de bouw van 40 eengezinswoningen Sonate!

De 40 eengezinswoningen zijn een ontwerp van architectenbureau Kokon uit Rotterdam. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, onder meer door middel van zonnepanelen die in de daken van de woningen worden verwerkt. De variatie in woningtypes, wisselende kappen, sfeervolle veranda’s en diversiteit in tuinen zorgen voor een prettig, gevarieerd straatbeeld. Met de bouw van deze woningen vordert de woonwijk Hooghkamer weer een stukje.

‘Als alles volgens plan verloopt zullen de woningen vanaf de zomer van 2017 opgeleverd gaan worden. Project Sonate bestaat uit totaal 68 eengezinswoningen. Er is met bijzonder veel aandacht gewerkt aan het stedenbouwkundig plan. Bij het ontwerp is er rekening gehouden met groen en speelplekken voor de kinderen. Daarbij ligt het park straks binnen handbereik. Dit is een plus voor veel mensen. Een plek waar jong en oud plezier kunnen beleven. Het is mooi om te zien hoe blij mensen van onze visie op wonen worden’, aldus Yvonne van der Hulst, directeur Bouwbedrijf G.J. van der Hulst.

In de heistelling
Vol trots boorden de koper, de heer Rimmelzwaan samen met wethouder Brekelmans de eerste paal van een woning. Een bijzonder moment. Na het boren van de paal werd er getoost op een voorspoedige bouw en was er ruimte om toekomstige buren te ontmoeten! Meer weten? www.hooghkamer-voorhout.nl

Overzichtsfoto feestelijke mijlpaal Wethouder Brekelmans en koper Feestelijke mijlpaal Sonate