Van der Hulst Bouwbedrijf

Nieuws en blog

‘Het resultaat is buitengewoon mooi’

Van de dertig nieuwbouw woningen in het plan Hooghkamer – Noordhout West in Voorhout hebben we op maandag 19 oktober jl. de eerste drie eengezinswoningen opgeleverd. Bij de bouw van de woningen is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en kwaliteit.

De eerste sleutel werd uitgereikt aan de gelukkige nieuwe bewoners Martijn en Helma Hoek. ‘We wilden per se nieuwbouw, zodat we het huis helemaal naar eigen smaak konden inrichten. Het resultaat is buitengewoon mooi. Binnen twee weken hopen we onze nieuwe woning te betrekken. Daar kijken we naar uit! Nu eerst aan de slag met het schilderwerk en de vloeren’, aldus Martijn Hoek. In de loop van de week worden ook de overige eengezinswoningen van het type Kamperfoelie opgeleverd.

Aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit
In januari 2015 werd begonnen met de bouw van de fraaie woningen die onderdeel uitmaken van het deelgebied Dorp in Hooghkamer. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en kwaliteit. Zo is er bij deze woningen gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen, hardhouten kozijnen met fsc keurmerk en zijn de woningen standaard voorzien van zonnepanelen. Ook krijgen bewoners hun eigen aandelen in windenergie via de Windcentrale. Deze geven met elkaar de woningen een mooie kwaliteit van wonen. Nog niet wettelijk vereist, maar wel tijdens de bouw meegenomen: de woningen zijn zodanig gebouwd dat alle mogelijke kieren waardoor warmteverlies zou kunnen ontstaan zijn afgedicht; zogenaamd luchtdicht bouwen. Voorafgaande aan de oplevering is dit feitelijk getest middels een geslaagde blowerdoortest.

Ruimte, groen en water
Het nieuwe woongebied Hooghkamer bestaat uit vier deelgebieden: Lint, Dorp, Park en Singels. Behalve kwaliteit en duurzaamheid staat ook sociale duurzaamheid hier hoog in het vaandel. Er komt veel ruimte, groen en water. Een plek om te spelen, relaxen, sporten en ontdekken.

Interesse? Meer weten over buitengewoon Hollands wonen in project Hooghkamer: www.hooghkamer-voorhout.nl

Foto oplevering