Van der Hulst Bouwbedrijf

Nieuws en blog

Feestelijke opening Hart van Hooghkamer

Op donderdag 6 juli jl. was het feest op het binnenterrein van het nieuwe appartementencomplex Hart van Hooghkamer in Voorhout. In een grote tent waren ruim 100 bewoners aanwezig om de feestelijke opening mee te maken. Met het doorknippen van een enorme strik die op de entree van het gebouw was bevestigd werd het complex officieel geopend. Wethouder Bas Brekelmans verrichtte samen met een bewoner van een huurwoning en een bewoner van een koopwoning de feestelijke handeling onder toeziend oog van Stek-bestuurder Hans Al.

Ruim een jaar geleden werd het startsein voor de bouw van de 105 huur- en koopappartementen gegeven. Nadat de bewoners enkele maanden geleden hun sleutel hebben ontvangen, heeft nagenoeg iedereen zijn of haar intrek genomen in de appartementen. Bas Brekelmans, wethouder gemeente Teylingen, feliciteerde alle bewoners met hun appartement en heette iedereen van harte welkom in de gemeente. ‘Het gebouw doet zijn naam eer aan: het is echt een hart in de nieuwe wijk Hooghkamer. Binnenkort start de aanleg van het omliggende groen en het park en maakt het de wijk meer af’, aldus Brekelmans.

Duurzaamheid en kwaliteit
‘Bij de bouw van de appartementen is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en kwaliteit. Niet alleen bij de keuzes van materiaal, zoals gevelstenen, afwerking galerijen en gevelbekleding. Maar ook bij de ontwikkeling van een duurzame groene leefomgeving. Het complex staat bij wijze van spreken met de voeten in het groen. De contouren van het park zijn ook al zichtbaar en in september wordt er daadwerkelijk gestart met de aanleg van het park, dat als het ware het gebouw aan drie zijden gaat omarmen. Voor de inrichting heeft de gemeente voor bewoners van Voorhout reeds verschillende workshops georganiseerd. Naar verwachting zal het park medio januari/februari 2018 gereed zijn’, aldus Willem van der Plas, V.O.F. GJ van der Hulst en KBM.

Feestelijke opening Hart van Hooghkamer 9 Feestelijke opening Hart van Hoogkamer 5 Feestelijke opening Hart van Hooghkamer 8 Feestelijke opening Hart van Hooghkamer 7 Feestelijke opening Hart van Hooghkamer 4 Feestelijke opening Hart van Hooghkamer 3 Feestelijke opening Hart van Hooghkamer 2