Van der Hulst Bouwbedrijf

Nieuws en blog

Bouw Nul-op-de-Meter huizen gestart

Het startsein voor de bouw van 28 bijzondere Nul-op-de-Meter huizen Sonate 2.0 in project Hooghkamer is gegeven! Op woensdag 20 september jl. was het feest in de nieuwe wijk in Voorhout. Arno van Kempen (wethouder Teylingen) en toekomstige bewoners de heer Oorschot en Marjoleine boorden de symbolische eerste paal. Met de bouw van de huizen hebben Bouwbedrijf GJ van der Hulst en gemeente Teylingen een nieuwe stap richting een duurzame toekomst gezet.

Duurzaam bouwen
Ruim 90 genodigden waren aanwezig om de start bouw van Sonate 2.0 te vieren. Direct ook een mooie gelegenheid voor de toekomstige bewoners om kennis te maken met de nieuwe buren. Arno van Kempen (wethouder Teylingen) benadrukte deze middag het grote belang van duurzaam bouwen voor de gemeente. Hij bedankte de kopers en Bouwbedrijf GJ van der Hulst voor hun positieve invloed op de verduurzaming van Teylingen.

Nul-op-de-Meter
Nul-op-de-Meter komt er in het kort op neer dat het huis net zo veel energie opwekt als dat er verbruikt wordt. De huizen zijn niet alleen tochtdicht geïsoleerd maar ook onder meer voorzien van een luchtwarmtepomp in combinatie met een boiler, geïntegreerde zonnepanelen verwerkt in het dak, triple beglazing en een regendouche die zeer energiezuinig in het gebruik is. Niet eerder zijn op zo een grote schaal dergelijke woningen rechstreeks voor particulieren in Zuid-Holland gebouwd. Dus gemeente Teylingen heeft de primeur.

Monitoring
Niet alleen de huizen zijn duurzaam, ook de bewoners kunnen hun steentje bijdragen. Met een speciaal ontwikkeld monitoringssysteem kunnen de bewoners zelf hun verbruik en opbrengst in de gaten houden. Dit zorgt voor meer bewustwording van het verbruik met als doel aan het einde van het jaar nul op de energiemeter te realiseren.

Straks als de bouw verder gevorderd is, kun je zien hoe mooi Sonate 2.0 wordt. Als alles volgens plan loopt, dan worden de eerste huizen medio zomer 2018 opgeleverd. Bouwbedrijf GJ van der Hulst zet haar duurzaamheidsambities voort bij de ontwikkeling van Singels, deelproject van Hooghkamer. Voor meer informatie over project Hooghkamer: www.hooghkamer-voorhout.nl
Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 1 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 2 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 3 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 4 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 5 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 14 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 13 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 12 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 11 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 10 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 9 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 8 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 7 Feestelijke mijlpaal Sonate 2.0 6