Van der Hulst Bouwbedrijf

Nieuws en blog

10 verbouwtips

Verbouwtip 1

Bedenk goed wat u precies wilt voordat u een aannemer benadert. Bijvoorbeeld of u specifieke wensen heeft op het gebied van materiaal keuze, duurzaamheid of comfort. Denk ook goed na over de financiƫle mogelijkheden.

Verbouwtip 2

Bouwen is een vak. Schakel daarom een vakman in aan wie u uw woning toevertrouwt. Laat een duidelijke offerte maken en laat deze ook goed uitleggen. Dit voorkomt verwarring tijdens de bouw. Een offerte is geen A4’tje met alleen een aantal bedragen en een totaalprijs. Vergelijk niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit en de te gebruiken materialen.

Verbouwtip 3

Sluit zelf de VerBOUWgarantie af. Dan bent u helemaal zeker van een zorgeloze verbouwing. Let hierbij wel op de spelregels! Alle informatie over de VerBOUWgarantie vindt u op www.verbouwgarantie.nl. Hier kunt u de garantie ook zelf regelen.

Verbouwtip 4

Zet alle afspraken zwart op wit. Maak samen met uw aannemer een duidelijk contract. Als er onduidelijkheden zijn, laat u dan goed voorlichten. Als alles duidelijk is, is er ook geen ruimte voor misverstanden.

Verbouwtip 5

Let tijdens de bouw op de betalingen. Gebruik daarbij de betalingsregeling van BouwGarant. In grote lijnen houdt deze regeling in dat uw betalingen gelijk opgaan met de voortgang van de bouw.

Verbouwtip 6

Leg meer- en minderwerk altijd schriftelijk vast.

Verbouwtip 7

Wanneer in de offerte sprake is van stelposten, is het van belang tijdig op zoek te gaan naar zaken als hang- en sluitwerk, sanitair, deuren en tegels. Dit soort materialen heeft vaak een lange levertijd.

Verbouwtip 8

Overleg regelmatig met uw aannemer, bijvoorbeeld iedere week een uurtje. Zo blijft u volledig op de hoogte van de voortgang van de verbouwing. En als er zaken naar uw mening stroef gaan, blijf hier dan niet mee lopen maar meld het tijdig.

Verbouwtip 9

Voor de oplevering van de werkzaamheden is het goed om met de aannemer het werk langs te lopen. Zaken die nog niet helemaal in orde zijn, worden schriftelijk vastgelegd. Als ook deze zaken zijn afgerond, vindt de (schriftelijke) oplevering plaats. U kunt vervolgens in een proces-verbaal van oplevering aangeven of daadwerkelijk alle punten zijn afgehandeld.

Verbouwtip 10

Heeft u klachten, probeer dan altijd eerst zelf samen met uw aannemer tot een oplossing te komen. Als u er niet uitkomt, kunt u de BouwGarant Servicedesk inschakelen.